الکترود جوشکاری زیر آب

الکترود جوشکاری زیر آب

قطعا جوشکاری زیر آب با خشکی بسیار متفاوت است. الکترود جوشکاری زیر آب شرایط ویژه تری دارد که شرکت صنعت رسان پوریا به صورت مستقیم برای پروژه های دریایی ارسال می نماید. بسیاری از تجهیزات در زمینه جوشکاری زیر آب تا سیستم تنفسی از سوی این مجموعه ارائه می گردد. شما با تمامی امکانات فوق و البته دانش کامل در زمینه جوشکاری ، قادرید یک نتیجه ایمن و کامل را بدست آورید. این محصولات با توجه با استاندارد ها و شرایط کامل عرضه می گردد. به گونه ای که در سکوهای نفتی ، لوله های گاز و نفت مورد استفاده قرار می گیرد. تامین ابزار در تمام شرایط برای پروژه های بزرگ نیز از سوی شرکت ما انجام می گیرد.

الکترود جوشکاری زیر آب

قطعا تفاوت زیادی بین جوشکاری زیر آب و جوشکاری معمولی وجود ندارد و الکترودهای جوشکاری زیر آب تنها گونه اصلاح شده الکترودهای قدیمی است. با توجه به اینکه در جوشکاری زیر آب هیدروژن و اکسیژن بالایی وجود دارد و همین باعث بهم خوردن کیفیت جوش می شود از این رو الکترودهای جوشکاری زیر آب دارای فوم یا پوشش پلاستیک ضد آب هستند.

در جوشکاری زیر آب هر چقدر عمق جوشکاری بالا باشد قطعا هیدروژن و اکسیژن بیشتری وجود دارد که همین باعث می شود انواع تخلخل مشاهده شود و باعث کاهش پایداری جوش شود. بروز ترک های هیدروژنی در جوشکاری زیر آب بالاست از این الکترودهای روتیلی در جوشکاری زیر آب استفاده می شود. به منظور جذب اکسیژن و کاهش تخلخل جوش به پوشش الکترود روتیلی، فرومنگنز اضافه می کنند و به منظور بهبود چقرمگی به آن مقداری نیکل اضافه می کنند.

از آن طرف برای جوشکاری روی فولادهای با استحکام بالا از انواع الکترودهای زنگ نزن آستنیتی استفاده می شود. این نوع از الکترودها باعث کاهش ترک های هیدروژنی می شود.

یکی از روش های جوشکاری که امروزه رواج دارد جوشکاری زیر آب است. در واقع اولین بار جوشکاری زیر آب در جنگ جهانی دوم و به منظور تعمیر کشتی ها انجام شود و از دهه ۷۰ میلادی به بعد این روش جوشکاری رواج یافت. درآمد جوشکاری زیر آب بالاست چون یک جوشکار علاوه بر مهارت ها و تخصص های لازم باید غواصی بلد باشد و همچنین در معرض خطرات جوشکاری قرار خواهد گرفت. جوشکاری زیر آب  دقیقا به مانند جوشکاری روی آب است با این تفاوت که به دو صورت جوشکاری مرطوب و جوشکاری خشک انجام می شود. با توجه به اینکه در جوشکاری زیر آب اکسیژن و هیدروژن زیادی وجود دارد و باعث بروز انواع عیوب جوش می شود از این رو از الکترودهای روتیلی استفاده می شود که دارای پوشش پلاستیکی ضد آب است.

جوشکاری زیر آب چیست؟

به منظور تعمیر کشتی، اسکله ها، ناوهای جنگی و خطوط انتفال نفت و گاز قطعا امکان جوشکاری روی آب وجود ندارد از این رو باید فرآیند جوشکاری زیر آب انجام شود که به دو صورت مرطوب و خشک این کار انجام می شود.

جوشکاری زیر آب مرطوب

در این روش دستگاه جوش بیرون از آب قرار دارد و خود جوشکار به همراه الکترود جوشکاری داخل آب قرار دارد. این روش با اینکه هزینه کمتری نسبت به جوشکاری خشک زیر آب دارد اما دید جوشکار کم است از این رو باعث بروز انواع ترک خوردگی و تخلخل می شود. در این روش از جوشکاری قوسی یا اصطکاکی استفاده می شود.

جوشکاری زیر آب خشک

برای انجام این روش جوشکاری زیر آب، اتاقک یا محفظه ای مخصوص در زیر آب و بر روی قطعه مورد نظر جوشکاری ساخته می شود. فشار داخل این اتاق از طریق هوای فشرده با فشار بیرون بالانس می شود. به دلیل خشک بودن محیط جوشکاری در این روش، کنترل کردن شرایط محیطی و در نتیجه بهبود کیفیت جوش امکان پذیر است.

جوشکاری زیر آب خشک

ساخت این محفظه، نصب و آماده سازی آن در زیر آب بسیار هزینه بر می باشد، به همین دلیل از جوشکاری خشک فقط در موارد محدودی که نیاز به ایجاد جوش با کیفیت می باشد و انتقال قطعات زیر آب به خشکی غیر ممکن یا بسیار پر هزینه است استفاده می شود. ایمنی جوشکاری خشک در مقایسه با جوشکاری مرطوب بسیار بالا بوده و بیشتر شیوه های جوشکاری را می توان در شرایط جوشکاری خشک انجام داد.

الکترود های جوشکاری زیر آب

روش انجام جوشکاری زیر آب، در حالت کلی تفاوت چندانی با جوشکاری های معمول ندارد. الکترود های جوشکاری زیر آب نیز نوع جدیدی از الکترود ها نیستند و تنها گونه اصلاح یا تغییر یافته الکترودهای معمولی می باشند. برای نام گذاری الکترود های جوشکاری زیر آب از استاندارد مشخصی استفاده نمی شود و معمولا این الکترود ها را بر اساس برند تجاری آن ها می شناسند. یک روش دیگر دسته بندی الکترود های جوشکاری زیر آب، ویژگی و نوع مصرف آن ها می باشد.

الکترود های جوشکاری زیر آب

مهم ترین تفاوتی که الکترود های جوشکاری زیر آب با سایر الکترود های معمول دارند، پوشش ضد آب آن ها است. الکترود های جوشکاری زیر آب با استفاده از موم و یا پلاستیک ضد آب می شوند تا الکترود و پوشش آن قبل از زمان مصرف، در برابر آب و رطوبت محافظت شوند. الکترود های جوشکاری زیر آب را با در نظر گرفتن معایب جوشکاری زیر آب، تغییر داده و اصلاح می کنند. پرکاربرد ترین الکترود جوشکاری در زیر آب، الکترود های مورد استفاده در جوشکاری فولاد های کربنی یا منگنزی می باشد.

نظر یا سوالات شما برای ما خیلی مهمه !